Din prespectiva medicului. Noiembrie 2010 este un an foarte important in istoria dentara. Este prima oară când medicii efectuează mai multe restaurări BruxZir decât restaurări MC (metalo-ceramic).

Creşterea rapidă a BruxZir

La acea vreme, BruxZir (zirconiu solid) avea aproape doi ani de la lansare şi MC avea vârsta de 50 de ani. Aici în laboratorul nostru (Glidewell Laboratories) s-a confirmat o tendinţă pe care am anticipat-o dinainte, zilele MC fiind restaurari de zi cu zi se apropiau de sfârşit.

Vănzările de BruxZir nu numai că n-au scăzut, ba chiar invers, diferenţa dintre cele două a continuat să crească mai mult. BruxZir creşte şi MC continuă să scadă (a se vedea graficul).

Creşterea rapidă a BruxZir (zirconiu solid) ne-a luat oarecum prin surprindere, faţa de intenţia noastră. Materialul a fost chiar comparat cu aurul turnat ocluzal din punct de vedere al rezistenţei şi cu ceramică presată din punct de vedere estetic.

Înaltă rezistență și estetică

Pe măsură ce transluciditatea și estetica BruxZir ( zirconiu solid ) a continuat să se îmbunătățească. A început să fie recomandat în zona frontală la fel de bine ca zona laterală. De asemenea poate fi folosit aproape în orice situaţie clinică.

Cele mai importante motive pentru creșterea rapidă a Bruxzir-ului sunt date de înalta rezistență și estetică. Și de faptul că este o restaurare monolitica cu nici un porțelan pe ea.

BruxZir – zirconiu solid

BruxZir (zirconiu solid) are cea mai scăzută rată de fractură a lucrurilor (în afară de lucrarile de aur) în laboratorul nostru. Este clar că stomatologii plasează Bruxzir ca forță, aproape de primul loc. Poate chiar primul pe lista lor și un material pentru coroane și punți de zi cu zi.

De departe cel mai frecvent comentariul făcut de stomatologi despre restaurări BruxZir este, cât de bine se potrivesc coroanele și lucrările. În comparație cu cele mai multe coroane pe care le-au folosit în trecut. Aici s-au referit foarte mult la adaptarea marginală și la cea ocluzala.

Combinaţie de putere, rezistenţă şi naturalețe a făcut ca Bruxzir să devină cel mai recomandat material de lucrări dentare de către medici stomatologi.

By: Dr. Michael DiTolla

Glidewell Laboratories
USA & Canada
www.glidewelldental.com

Prin creșterea cantității de ytriu din oxid de zirconiu, am fost capabili de a crea un material care concurează estetic cu disilicat de litiu. În timp ce încă 50 la sută mai puternică decât disilicat de litiu. Bruxzir poate să fie folosit la fel de bine în zona laterală și în zona frontală.