Zirconiu solid pentru coroane și punți

Ideal pentru orice distrugere dentară.

Alternativa estetică pentru orice tip de lucrări dentare inclusiv cele metalo ceramice, coroane fiind sau punți.

Spaţiul minim cerut de 0,5 mm în zonă frontală şi 1 mm în zona laterală.

Cea mai calitativa pulbere
japoneză de zirconiu

Bruxzir (zirconiu solid pentru coroane și punți) este produs din cea mai calitativa pulbere japoneză de zirconiu. În centrele de cercetări de la Glidewell am reprocesat această pulbere din punct de vedere chimic şi fizic pentru a reduce mai mult mărimea particulelor de zirconiu.

După aceea au fost create discuri de zirconiu solid Bruxzir prin metoda unică şi proprie cu brevet, prin această metodă s-a putut obţine un zirconiu mai puternic şi obţinerea culorii foarte naturale prin calitatea transmiterii luminii naturale prin straturile zirconiului.

Prezentarea cazuri de Bruxzir

Observație: Toate cazurile au fost fotografiate la 18 luni de la cimentarea definitiva.

Caz 1

Pacienta s-a prezentat cu carii multiple în grupul frontal şi lucrări mai vechi în zona  aterală. Soluția aplicată de Dr. DiTolla a fost coroane individuale la nivelul 13-23 și punți de 3 și 4 elemente în zone laterale. Folosind Bruxzir (zirconiu solid pentru coroane și punți).

Caz 2

Pacientul de 43 ani s-a prezentat cu o lucrare protetică 45-47 cu mai multe insule metalice, soluţia aplicată a fost o lucrare de 3 elemente renunţându-se la incrustație. Folosind Bruxzir (zirconiu solid pentru coroane și punți).

Caz 3

Pacientul de 51 ani s-a prezentat cu o coroană MC la nivelul 37 cu cerarnică sărita de pe feţele linguale şi vestibulare. A fost schimbată cu o capă monolitică de culoare A2. Folosind Bruxzir (zirconiu solid pentru coroane şi punţi).

BruxZir® Din Prespectiva Ștințifica

Comparație de rezistența
intre ceramica și BruxZir

Din ce se poate observa Bruxzir (zirconiu solid pentru coroane şi punți) are o valoare foarte apropiată cu cea a ceramicei folosită pe infrastructura metalică 800 Mpa, chiar putem observa că Bruxzir are o valoare un pic mai mare decât ceramică în zona ocluzala şi mai dur în straturile adânci ale a lucrării. Ceea ce îl recomandă foarte mult în ZONA LATERALĂ.

Bruxzir Anterior are o exprimare estetică foarte ridicata, o gama de culori foarte naturala si o valoarea de 650 Mpa, ceea ce o recomanda foarte mult în zona frontală.

Toate produsele Bruxzir au arătat un grad mare de transmitere a luminii ceea ce le face foarte recomandate în zona frontală.

Comparație de abraziune și uzura exerioara

Antagoniștii lucrărilor efectuate din Bruxzir au arătat grad de abraziune mult mai mic fata de cele efectuate de ceramică pe infrastructura metalică.

Din studiu recent de a măsura gradul de uzură a stratului exterior la mai multe tipuri de lucrări și dinți naturali, reiese ca Bruxzir are cea mai mică uzura a stratului exterior
după dinții naturali.

Puteti sa vedeti tot studiu pe www.Bruxzir.com

Descriere Evaluare

Un total de 822 de lucrări BruxZir (zirconiu solid pentru coroane și punți) au fost efectuate şi urmărite pentru acest test (The Dental Advisor) în ultimii patru ani. Dintre care (87%) coroane unice, (13%) punți. Lucrările au fost cimentate cu adeziv și cimenturi de rășină.

Scopul

Scopul acestei evaluări a fost de a raporta performanța clinică a Bruxzir ului (zirconiu solid pentru coroane și punții) la trei ani.

Protocol de evaluare clinică

La rechemare, 632 de cazuri pentru evaluare restaurări BruxZir, inclusiv punţi, coroane şi punţi pe suport de implant.

Majoritatea de 88% din restaurările au fost fabricate de Glidewell Laboratories, în timp ce 12% au fost fabricate de Apex Dental (USA) centru de frezat.

Dintre cele 632 restaurările amintite, 33% au fost până la 3 ani vechime, 46% au fost de 3-4 ani, iar 21% au fost de peste 4 ani (Figura 2).

Restaurări BruxZir au fost evaluate în următoarele categorii:

Esteticii, rezistenta la fractură sau a crăpăturilor, rezistenţa marginilor la modificările de culoare, uzura zirconiului şi a dinţilor antagonişti, şi de retenţle de bonturi.

Comentarii Specialiștilor

„Coroana foarte frumoasa cu morfologie naturala și inchidere marginala perfecta.“
„Am avut cea mai frumoasa corana pe implant de a lungul carierei mele.“
„Bruxzir este varianta foarte buna de a scapa de infrastructura metalica si de a avea daptare marginala perfecta. “
„Bruxzir este viitorul si imi aduce aminte de momentul in care Compzitul a inceput sa ocupe locul amalgamului, deci este viitorul si la preț accesipil. “
„Am folosit BruxZir timp de patru ani sau mai mult și nu am fost dezamagit nici eu, nici pacientii mei. „

Rezutate Bruxzir (zirconiu solid pentru coroane și punți ) la teste

Observații Clinice

Estetica

A fost acordată notă 4,7 (excelent) esteticii Bruxzir ului, este o notă rar acordată irconiului
monolitic. Datorită transluciditatii culorii și transparenţei marginilor incizale, lucru rar întâlnit la celelalte zirconii şi mai ales cele solide, care au în general culori mai opace.

Bruxzir multelayer pre-culorat (Shaded 16) a fost cel mai recomandat de către Glidewell laboratories, mai ales in cazul culorilor deschise.

Rezistența la fracturi

Nu prea au existat cazuri de fracturi sau crăpaturi, un singur caz de PM a avut o crăpătură, din verificare s-a găsit că avea o grosime de 0,5 mm in anumite zone ocluzale, ceea ce nu e recomandat.

Grosimea minimă recomandată ocluzal fiind de 1 mm minim. Nu am avut nici un caz de fractură de legătura interdentara. Toate aceste constatări a făcut ca Bruxzir să obţină nota 4,9 (excelent) la rezistența.

Rezistența culorii in zona coletului

In nici un caz nu s-a schimbat culoarea la colet, ceea ce a obținut nota 5 ( excelent ).

Rezistența glanțului și gradul de abraziune a antagoniștilor

Glanțul la Bruxzir și-a păstrat luciul și naturaleţea după 4 ani (date testării), la fel de bine nu s-a înregistrat nici un caz de abraziune a antagoniștilor.

Retenție la bonturi

În 27 de cazuri din 822, adică 3% din totalul lucrărilor testate s-au decimentat şi a fost nevoie de recimtarea lor, lucrările efectuate din zirconiu au o medie de decimentare de 20%, date obținute de catre “The Dental Advisor”.

Concluzie

După controlul de 4 ani, Bruxzir (zirconiu solid pentru coroane și punți) este recomandat ca un material excelent pentru lucrările protetice din punct de vedere estetic și a rezistenței mai ales în zona laterală cu o notă de 97% performanța.

Recomandarea Glidewell &Top Dental

Bruxzir poate sa înlocuiască materiale tradiţionale (metalo-ceramic, etc) obținând rezultate fizionomice și funcționale mult mai superioare decât cele tradiționale.
Se poate cimenta cu orice tip de ciment din categorie ( ionomer de sticla ).
Se recomanda foarte mult pe implanturi dentare de orice categorie.